10 ganduri de moment

Unu. Dacă ai un câine și el știe că nu are voie pe canapea pentru că l-ai certat de câteva ori rău pentru asta, el va veni chiar și după luni de zile lângă ea și se va uita la tine, apoi la canapea, apoi la tine, așteptând o reacție.

Poate chiar o sa pună un picior pe canapea, dar uitându-se tot timpul la tine. Ceea ce face de fapt câinele e să testeze dacă tu încă ești congruent cu regula impusă. O să îi dai voie să sară pe canapea sau o să și-o ia în bot rău de tot? Exact același lucru e și cu oamenii. Oamenii tari au reguli.

Doi. Destinul ți-l faci singur. Cere și ți se va da. Nu mai accepta standarde joase. Nu mai accepta nimic ce nu meriți și pedepsește tot ce nu e corect faţă de tine. În viață trebuie să ai coaie să te așezi jos și să ordoni ce vrei. Oamenii vor da ceea ce e mai bun din ei doar când le vei cere asta.

Trei. Să zicem că ești un actor. Unul foarte bun, cu potențial, care are încredere că va reuși. La un moment dat, după multe roluri în filme ieftine și după foarte multă muncă asiduă, primești un rol. Primești un rol în mult așteptatul film intitulat “viață”. Cel mai tare la ora actuală. Unde trebuie să joci magistral alături de actori de Oscar. Și ce faci? O dai în bară? Te întreb pe tine.

Patru. Gândește-te că la un moment dat ai fost cel mai rapid spermatozoid. Nu glumesc. Campionul absolut. Gândește-te că ești rezultatul a zeci de mii de ani de selecție naturală. Descendent din cele mai bune exemplare ale speciei. Cea mai evoluată rasă umană. Cea mai eficientă. Ai tot ce îți trebuie să mergi drept pe pământ și să fii mândru de asta. Ai tot ce trebuie ca să trăiești. O faci?

Cinci. Viața trebuie trăită la maxim și ăsta nu e un clișeu. Viața trebuie trăită intens, cu urcușuri și coborâșuri. Fără să te plângi. Astea sunt gustul și aroma. Dacă e echilibrată, e prea monotonă, dacă e prea în extreme, nu e bine, dar în momentul în care balanța e oarecum egală îți permiți să mai sari din tipare. Cel puțin asta fac eu.

Șase. Paradoxul acestui secol e că avem prea multă informație și o folosim tot mai puțin, avem averi mai mari și valori mai mici. Avem mai mulți experți și mai multe probleme. Am adăugat ani vieții și nu viață anilor (O.P.). Am exagerat cu confortul, bărbaţii s-au efeminat şi femeile sunt în depresie. Avem nevoie de un restart.

Șapte. Viața o ai ca să ai ce povesti de pe urma ei. Simplu. Trebuie să faci toate căcaturile posibile, să o dai în bară, să o iei de la capăt. Dacă râzi ca prostu atunci când cade lumea pe tine și totul în jurul tău e negru, atunci ești cel mai tare. Dacă eşti capabil să îţi controlezi  emoţiile, eşti deja un om evoluat.

Opt. Transpiraţia, emoţia şi senzaţia de după o stare de presiune şi efort sunt bestiale. Ai lumea în mâinile tale, simţi că poţi face orice.

Nouă. Vor supravietui nu speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci acelea care se vor adapta cel mai bine la schimbare. (C.Darwin) În momentul de faţă şi agilitatea atârnă destul de greu pe balanţă. Tehnologia ne suflă în ceafă.

Zece. Strămoșii noștri prindeau gazelele cu mâna goală și se luptau cu leii. Noi le vedem la zoo.

 

Submit a comment