3 metode prin care tii evidenta alergarilor

M-a întrebat mai multă lume cum se numește aplicația de pe telefonul meu pe care o folosesc la alergat și cum mă țin de planul pe care l-am făcut, drept urmare am ales să scriu aici despre asta și nu numai. Să o luăm cu începutul.

Sunt un mare fan al gadget-urilor de tot felul, dar și al diverselor aplicații de pe smartphone-uri. Cum spuneam în articolul precedent, undeva prin octombrie 2012 îmi făcusem un plan să alerg 10km fără oprire, într-o singură alergare. Pe lângă motivele enumerate acolo care m-au făcut să renunț atunci a fost și faptul că mi se stricase GPS-ul la vechiul telefon. Drept urmare mi-a fost mai greu să țin evidența exactă a alergărilor.

Cum ții evidența alergărilor?

Sunt trei metode.

Prima ar fi să îți faci un plan de antrenament pe asics.co.uk. Click pe Running și apoi pe My Asics, unde îți faci cont, creezi planul și ai posibilitatea de a crea diverse rute personalizate folosind Google Maps încorporat în aplicația lor. Poți astfel să folosești diverse locații la alergări, știind exact ce distanțe ai de alergat și în ce locuri. O alternativă este aplicația Nike+ de pe site-ul lor. Este practic identică, dar ai și posibilitatea să dai un replay la filmul alergării dacă ai înregistrat-o cu aplicația cu același nume de pe smartphone. Astfel vezi unde ai alergat mai încet, unde mai repede, unde a fost pantă și unde coborâre și vezi exact viteza de pe segmentul pe care dai click.

doua metodă, dacă ai în posesie un smartphone, constă în descărcarea unei aplicații pe acesta. Eu folosesc Nike+ de pe Appstore. Ce face aplicația? În momentul în care cobor din bloc să încep alergarea, pregătesc căștile și apăs butonul run.Selectez distanța pe care o am de alergat și muzica pe shuffle. Cu ajutorul GPS-ului din dotarea telefonului, aplicația va înregistra la fiecare secundă viteza cu care alerg și locația prin care alerg. E practic cea mai eficientă metodă de evidență și calcul a timpilor de alergare. Alternative sunt Runtastic, Runkeeper sau MyAsics. Toate fac aproximativ același lucru.

A treia metodă, mai simplă, constă într-un plan făcut cu o foaie și un pix în mână. Cauți pe Google Maps traseul și vezi distanța, iar când termini de alergat tai cursa din tabel.

Eu, personal, folosesc MyAsics pentru planul de antrenament, am acolo calendarul în care sunt notate zilele de alergare, distanța și viteza cu care trebuie să alerg. La finalul alergării preiau datele din aplicația Nike+ și le introduc când am timp pe Asics.

Așa arată planul meu pe Asics (o parte din luna martie):

asics

Submit a comment