Câteva vorbe de sfârșit de an

În prag de sărbători, când fiecare are planurile deja făcute, într-un moment de relaxare și calm pentru mulți dintre noi în care verificăm lista de to-do list pe 2012 și ne scriem rezoluțiile pe anul următor, eu vreau să vă urez sărbatori fericite și un an nou cât mai plin. Sincer. De ce vreți voi.

Pentru că viața e de acțiune. Nu perfecțiunea și excelența sunt cele mai importante, ci acțiunea. Faceți de toate, implicați-vă în cât mai multe, scăpați de prejudecăți și de părerea celorlalți și treceți prin orice, pentru că experiența de viață e cea mai importantă. Experiența, entuziasmul și zâmbetul bat banii și statutul social. Se spune că viața bate filmul. Da, așa e, dar de prea multe ori filmele sunt proiecțiile dorințelor noastre și e mai bine să ne tratăm viața ca un film în care trebuie să jucăm magistral pentru a lua Oscarul.

Nu vă spun să fiți mai buni acum, în perioada asta, pentru că ar fi o prostie, vă spun să fiți mai buni pe tot parcursul anului, să nu vă mai uitați la capra vecinului, ci la voi în trecut. Voi sunteți competiția. Unii cedează psihic, fizic și emoțional, alții bat toate recodurile posibile. Fiți mai buni din toate punctele de vedere. Dați-i un ban puștiului care vă cere 10 mii la semafor, că nu vă doare mâna. Ce dacă își ia țigări? Opriți mașina în mijlocul intersecției să ajutați o bătrână să treacă strada. Faceți 10 flotări, apoi 20, apoi 500. Alergați o singură dată dimineața la 7. Aruncați un pachet de țigări pe jumătate plin. Faceți un duș rece.

Nu vă mai purtați ranchiună unii altora și treceți mai repede peste lucruri. Fiți mai calmi și detașați. Pentru că oricum veți trece peste până la urmă, e doar pierdere mai mult decât masivă de timp. În esență, viața e un total echilibru într-un final. Fiți sinceri măcar cu voi înșivă. Asta e cel mai important – toți avem frici ascunse sau vise impunătoare, însă suntem datori să le acceptăm ca să putem progresa.

Modul în care te comporți cu oamenii care au alte convingeri față de alte tale arată nivelul tău de evoluție. Cu cât ești mai intolerant, cu atât ești mai animal. Țineți minte asta.

Nu mai puneți așa mare accent pe bani, pentru că era o vorbă – dacă nu ești fericit sărac, atunci nu vei fi nici bogat. Înscrieți-vă la un curs de salsa și unul de yoga. Dați un pumn în perete. Faceți tot ce vreți voi, apoi îmbrăcați-vă la costum, deschideți un vin foarte vechi și spuneți-vă istoria pe îndelete.

Sărbători fericite! V-am pupat.

 

Submit a comment