Ce pot spune după o relație de 4 ani

Sunt un bun strateg. Pot să elaborez un plan concret, cu pași exacți pentru a da rezultate scontate. Dar nu am plănuit niciodată să am o relație care a ajuns astăzi la vârsta de 4 ani. Am văzut-o, m-am dus direct la ea, dar a continuat cum nu mă așteptam.

Fiecare femeie are joculețele ei cu care te intrigă, mai mult sau mai puțin evidente. Prin firea ei le aplică, uneori inconștient, instinctiv, alteori nu, bărbatului în care vede un potențial partener. De ce face asta? Pentru că tinde să fie dominată, într-un fel sau altul, toate testele pe care le inventează și le pune bărbatului, au drept scop final testarea lui. Nevoia de a vedea cât de puternic este și de a vedea cât se poate “îndoi”. Asta e natura, când bărbatul greșește, femeia va vrea să îl doboare și mai mult, exact ca un lup feroce care mușcă din vânatul proaspăt ce încă se mișcă. Există însă și femei care vor doar să fie lângă cineva pe care să îl iubească. Acestea sunt foarte rare.

Într-o relație sănătoasă amândoi trebuie să își acorde cât mai multă libertate, fără nici cel mai mic control – mesaje, apeluri, raport șamd. Așa ceva nici măcar nu ar trebui luat din discuție, dar am văzut că există multe specimene de genul. Revenind, trebuie să fii mereu masculul alfa pentru ea, să fii sigur pe tine, să fii atent din când în când la ce trebuie să îi oferi pentru că dacă nu îi lipsește nimic nu te va înșela niciodată. Iar dacă o face, nu e vina ta, problema e la ea. Oricum balta are pește.

Un bărbat pentru o femeie trebuie să fie cineva mai puternic, mai agresiv și mai realist. Trebuie să înțeleagă faptul că orice replică, privire, acțiune a femeii poate fi doar un nou test. E o contorsionare de idei molcome, dar logice, în balanță cu ceea ce am scris mai sus.

Amândoi trebuie să evolueze într-o relație, amândoi trebuie să fie puțin egoiști. E ca o balanță care trebuie echilibrată. Nu poți să cerșești atenție, iubire, nu poți să te abandonezi pe tine pentru celălalt. Nu poți să îi ceri să te care în spate. Amândoi trebuie să fie independenți și să meargă înainte exact ca șinele de tren, una lângă alta. Ca să fiu mai explicit, trebuie să continui să evoluezi, să nu uiți de prieteni pentru că relația e exact ca un mușchi. Când îl lucrezi, e în cea mai bună formă. Când nu îți dai interesul, e exact fenomenul opus. Oamenii sunt slabi, de fel. Foarte slabi. Micile insecurități și defecte pe care le ai le cauți în celălalt. Trebuie să fii tare. Și nu doar tu, inclusiv ea.

Despre iubire. Iubire e atunci când oferi și nu aștepți nimic în schimb. Simplu. Marea majoritate a relațiilor sunt bazate doar pe nevoi sau simpla atracție sexuală. Nevoia de a nu fi singur, nevoia de sex, nevoia de atenție, nevoia de validare socială. Nevoia de atenție e o capcană. Ceva gen, te iubesc, dar doar când faci ce zic eu sau te comporți cum vreau eu. Nu există așa ceva. Marea majoritate a relațiilor sunt bazate pe manipulare. Trebuie să fii prea evoluat ca să te apropii de iubirea adevărată, dar măcar poți încerca. Vei ajunge departe, iar tu, ca om, te vei schimba.

Într-o relație nu reproșezi. Iar dacă o faci, vorbești pe un ton calm și omenesc. Nimănui nu-i place să fie cicălit non-stop. Din nou, chestia asta cere ca tu să fii împăcat cu tine, să ai un autocontrol masiv. Încercarea moarte n-are, prefă-te până când devii.

O relație funcționează bine după anumite principii stabilite la început care să ghideze mersul lucrurilor. Mulți se ceartă din tot felul de prostii. Lasă de la tine.

Încrederea e cel mai mare factor. După 4 ani de relație pot spune că dacă ai încredere în celălalt și la rândul tău oferi încredere și spui adevărul mereu, relația poate ajunge departe.

Relațiile consumă oameni, iar când combustibilul se termină pentru că nu sunt conduse cum trebuie, atunci se opresc. Definitiv. Dar relațiile se trăiesc cu intensitate, fără regrete, încercând să găsești mereu ceva nou, nu ca să nu intervină monotonia, ci ca să fie cea mai tare experiență pe care a trăit-o vreodată. Există un tren de posibilități. Vorba aia, dacă nu seduci, se duce. Iar dacă ești serios în privința relației, atunci fii până la capăt.

Despre gelozie am foarte puține de spus, însă lucruri esențiale și simple. Gelozia e o armă cu dublu tăiuș. Când ești disperat că vei pierde ceea ce ai, atunci îl vei pierde. Trebuie să fii detașat, să nu deraiezi de pe linia pe care te afli pentru că asta e o slăbiciune. Asta e natura umană, atunci când are ceva se plictisește, iar când nu o mai are, o vrea. Natura umană e condusă de tot felul de frici alimentate de diverse lucruri, una din ele fiind lipsa de iubire.

Dacă ești înșelat, ai două variante. Ori îți faci bagajul direct, ori taci, ierți, nu mai zici nimic și îi mai dai o șansă. Oamenii greșesc, inclusiv tu.

Nu mai vorbesc despre faptul că tu, ca bărbat sau femeie, trebuie să ai o identitate, un caracter și niște convingeri unice. Nu mai vorbesc de faptul că trebuie să faci pe cineva să rămână lângă tine pentru ceea ce ești TU, nu pentru ceea ce ai. Consider că voi, cei care mă citiți, știți deja.

O relație cere multă muncă.

De 4 ani muncesc. Am lângă mine o femeie rară și o voi avea în continuare.

 

2 Comments

  1. Ever since I discovered your blog I keep reading it although I don’t understand Romanian. Thanks to Google Translate I am able to access such a high valued information. Your posts are great. Keep it going on! Good luck!

Submit a comment