Cum să spargi barierele din calea ta și să devii un om de acțiune

I am building a fire, and everyday I train, I add more fuel. At just the right moment, I light the match — Mia Hamm

 

Animalul social

 

S-a tot vorbit de viață, de ego, de ambiție. Dar fiecare suntem construiți după același tipar. Suntem diferiți doar prin obiceiurile cotidiene mixate cu puțină gândire zdruncinată de temerile creierului. Suntem animale sociale, trăim printre oameni și nu putem fără cei din jur. Cheia progresului temeinic e adaptarea. Trebuie să te adaptezi matrixului și sa înveți să nu te lupți cu ce nu îți place pentru că nu toate regulile sunt făcute să fie încălcate. Dacă nu e indispensabil, nu. Speculează orice în drumul pe care îl ai în față, întrucât legile societății sunt o adunătură de slove care pot fi interpretate felurit. Da, nu poți încălca regulile matrixului pentru că vei fi respins. Nu poți schimba matrixul, însă poți să îl ignori în timp ce îți așezi hârtiile pe birou să scrii planul de bătălie.

 

Viața e un drum fără finalitate

 

E o metaforă. Contează călătoria în sine, nu scopul. Vânătoarea îți dă emoții tari, nu vânatul. Nu purta bătăliile altora, nu ai de ce. Muncește ca un sclav PENTRU VISUL TĂU și concentrează-te pe finalitate în timp ce spargi zidurile din calea ta cu puterea unui taur într-o zi călduroasă de coridă. Secretul e să rămâi tot timpul concentrat pe scop și nu pe următorul obstacol care se ivește. Nu te lăsa dărâmat de insuccese. Cu fiecare eșec pe care îl ai ești mai aproape de succesul la care visezi. Fără greșeală nu ai cum să știi ce cale trebuie urmată, iar fără experiență, valoarea ta, ca om, este nulă. Vremea trece, prietene, iar tu poate o să te trezești peste ani buni că a trecut viața pe lângă tine în timp ce îți făceai planuri. Viața e făcută să faci planuri pe care să le pui în aplicare ACUM.

Cred că acțiunea e cel mai înalt țel posibil, cea mai nobilă formă de a trăi. Eu nu vreau să fiu perfect. Prefer să îmi dau o șansă ca să pot greși.

 

Dependențe

 

Ca om, poți deveni foarte ușor dependent. De țigări, droguri, medicamente. Persoane, obiceiuri proaste. Sunt câteva exemple redundante. Dacă stai să te gândești, mulți dintre noi negăm dependențele, chiar dacă ele există și noi, în adâncul nostru, știm asta. Pot să mă las chiar mâine de fumat. Pot să-mi schimb oricând obiceiurile neortodoxe. Pot să alerg în fiecare zi de mâine și să renunț la viața mea sedentară. Viața ia mereu întorsături dubioase care sunt ca aerul tare de munte după ce ai stat un an la oraș, în fum de termocentrale. Întorsături după care tu trebuie să cazi mereu în picioare, forțat de împrejurări. Sau nu. Puterea vine din a realiza, că în viață, TU DEPINZI ÎN PRIMUL RÂND DE TINE, înaintea oricărei alte senzații produsă de diverși factori, fie o femeie, fie un vin roșu tare în cantități imense. Puterea e artă și viciu.

If you put it in front of me,I could always find a way to tackle it. I was never a natural at anything, but I could always outwork everybody — Zac Efron

 

Cel mai puternic impuls din lume

 

O ușă închisă la timpul ei valorează cât două largi deschise. Când am pierdut oportunități mari, au venit altele și mai mari. Mi s-a întâmplat de multe ori să pierd lucruri importante și să ma lupt în continuare pentru altceva. Și am reușit să obțin ceva mult mai bun. Neajunsurile te fac să crești. Lipsurile îți pun mintea la contribuție să ieși din văgăuna în care te aflii. Un om care nu mai are ce pierde VA LUPTA PÂNĂ LA ULTIMA SUFLARE. Instinctul de supraviețuire e cel mai puternic impuls din lume.

Povestea spune că era odată un general care a atacat o regiune cu scopul de a o cuceri. Când a ajuns acolo, a debarcat și a realizat că e practic imposibil să învingă, armata lui fiind depășită numeric cu mult. A chibzuit, a reflectat, a îndepărtat toate posibilitățile care îi puteau aduce eșecul și a hotărât să ardă toate corăbiile. Da, și-a ars corăbiile. Inițial, a fost întâmpinat cu rezistență din partea soldaților, dar le-a spus că au decât două variante în momentul acela: victoria sau moartea. Ori se vor întoarce cu corăbiile inamicului, ori vor muri. Determinarea soldaților a căpătat proporții colosale, cum nici măcar conducătorul lor nu și-a imaginat.

Soldații generalului au învins acolo unde alții eșuaseră de-a lungul secolelor.

Când am dat la medicină nu m-am înscris la nicio altă facultate, deși mi s-a sugerat de multe ori asta. Am avut o singură șansă. Dacă vrei să reușești în viață, arde toate căile de retragere.

 

Disciplină

 

Există două feluri de oameni. Cei care își impun reguli, se țin de ele și știu unde vor să ajungă, au o indentitate veridică ce o întrece cu mult pe cea a unui om normal și cei care caută să îi copieze pe alții. Cei care caută reguli de urmat, căi de urmat, lideri de însoțit. Cei indeciși. Cei care sunt atrași de mirajul confortului. Disciplina, oricât de dureroasă ar fi, e ca o gură de aer proaspăt în orice domeniu. E medicamentul minune pe care l-au descoperit occidentalii când au dat peste budiști.

Niciodată nu strică puțină aroganță. Foarte puțină. Dar dată de valoare, care să aibă piedestal.

Sursă poză

 

2 Comments

Submit a comment