Cum scapi de grăsimea în plus

Cu alte cuvinte, cum să ai un metabolism exploziv.

Am luat o pauză în urma evenimentului cu spargerea serverului pe care e hostat acest blog. A durat ceva sa reorganizez informația pierdută în proporție de 80-90% și să îmi regăsesc motivația în urma loviturii primite sub centură.

Voi începe o serie de articole despre tot ceea ce înseamnă educație medicală în viața cotidiană, punând mare accent pe alimentație, care a devenit o mare problemă în ultima vreme. Cu zeci de mii de variante din care poți alege de pe raftul din supermarket, tentațiile sunt mari. Fără câteva puncte cheie despre cum funcționează corpul omenesc te poți trezi foarte ușor că ești mai mereu obosit și acumulezi kg în plus.

De aceea, tot ceea ce ține de tips & tricks legate de alimentație, odihnă, profilaxie medicală, somnologie, sport și metode despre cum îți poți îmbunătăți viața, va apărea aici on a weekly basis. Pe lângă altele.

Așa cum râurile sapă canioane și continentele sunt în derivă, ne putem da ușor seama că modificările discrete pot duce la schimbări radicale. Colosale, pot spune. Dar în timp.

Sociologii numesc acest lucru “normalizare lentă”, însă acest instrument poate fi folosit cu mare succes pentru a-ți redefini corpul.

Ceea ce face majoritatea este total opus legilor naturii. Dacă stai să analizezi dinamica și ciclul vieții, îți poți da foarte ușor seamă că ceea ce se aplică la natură, se aplică și la om.

Roma nu a fost construită într-o zi

Majoritatea schimbă dramatic dieta. Renunță la câteva sute de calorii pe zi și obțin rezultate pentru o săptămână. Timp în care salivează cu gura până la trotuar când trec pe lângă o reclamă la mâncare sau un McDonalds.

Dacă vrei rezultate, trebuie să te duci la baie și să te uiți în oglindă în timp ce îți spui: vreau rezultate.

Glumesc.

Rezultatele cer muncă, sacrificii și durere.

Toate astea pe termen lung.

Care e cea mai mare greșeală a dietelor?

O spun din nou, chiar dacă am mai spus-o. Atunci când mănânci o dată pe zi, metabolismul tău încetinește. “Cuptorul” organismului nu arde cum trebuie ceea ce ajunge în sistemul digestiv. Creierul a învățat de la Mama Natură, în mii de ani de evoluție, că nu tot timpul are hrană la îndemână.

Cu alte cuvinte, acum câteva mii de ani bune, omul trebuia să vâneze ca să aibă ce să bage în gură.  Dacă tu mănânci o dată pe zi, organismul tău va arde lent principiile alimentare. Contrar opiniei publice, nu vei slăbi prea mult.

Secretul constă în “ajustări mici”, pe care organismul să nu le observe. În fiecare săptămână trebuie făcut un progres, rezultatele de durată venind întotdeauna din pași mărunți și perseverență.

Stilul de viață se modifică treptat.

Dacă faci o schimbare bruscă, vei perturba starea de homeostazie a organismului și creierul se va răzvrăti. E ca atunci când încerci să te trezești dimineața devreme: știi că trebuie și e bine, dar primești impulsul să nu o faci (tot de la tine).

Raportând încercarea de a da burta jos la celebrul 6-pack, sar în ajutor cu o regulă de aur pentru a obține și întreține un abdomen sculptat (sau doar suplu).

Se numește “6 meals a day”.

Dieta pentru 6-pack se compune fie dintr-un organism cu metabolism exploziv, fie dintr-un organism al cărui metabolism devine exploziv. Da, orice metabolism poate fi “ajutat”. Eu am avut norocul să fiu ectomorf – slab dintotdeauna.

Cea mai mare greșeală a dietelor este, astfel, abordarea “prea mult în prea puțin timp” prin promisiunea unui câștig facil.

Băgați la cap: nimic nu e ușor, mai ales când vine vorba de propriul corp.

Cum obții un metabolism exploziv

Sunt 3 pași. Cheia pentru a scăpa de grăsimea în plus.

Nu mă apuc să scriu diete pe care le găsiți pe Google, voi puncta câteva idei generale despre cum să mănânci mai inteligent ca să slabești.

Ceea ce ar trebui să faci este să:

1. Mânânci mai des

Dacă mănânci la 3-4 ore, metabolismul tău va arde principiile alimentare non-stop. Dacă mănânci o dată pe zi, nu știe când (sau dacă) mai primește ceva, așa că le depozitează acolo, să fie. La nevoie.

2. Mânânci mai inteligent

Prima nu se poate fără a doua. Dacă mânânci mai des junk-food și fast-food, regula nu merge. Aici pot include carbohidrați de calitate (deci, fără dulciuri, mult mai puțin zahăr), fructe, legume, carne. Dacă vrei 6-pack, regula e carb out a six-pack .

Aici, regula ar fi ceva proteine înainte de o masă. Sunt sățioase, se digeră mai greu și elimină foamea.

3. Faci mișcare

Știu că readuc în discuție ceva ce nu a mai spus nimeni vreodată, dar sportul, mersul pe jos, alergatul, statul în picioare sunt benefice. Mai mult decât crezi acum. Cea mai simplă metodă de a “exploda” rata de ardere a metabolismului este mișcarea. In esență, alergatul. Știu, sună dureros pentru mulți, lenea e mare, dar fără durerea de la începutul oricărui lucru nou nu se poate face nimic. E greu cu mașina la scară sau la poartă, dar nu se poate altfel.

Am să fac aici o comparație cu realitatea.

Dacă stomacul ar fi un rezervor de benzină și E ar însemna lihnit, iar F – sătul, recomandarea ar fi să păstrăm linia între jumătate și trei sferturi.

Aș putea să mai adaug culcatul la ore decente (gen 22-23) și evitarea “gustărilor” târzii, dar o lăsăm pe altădată cu somnologia.

Conclusione

Pasul 4 – aplică cei 3 pași pentru un timp nedeterminat. Nu sunt adeptul dietelor 1-week, cu atât mai puțin al “pastilelor magice”. Deși ar trebui, pastila magică se vinde bine. 🙂

Scopul meu pentru această serie de articole este crearea unui stil de viață mai sănătos, cu ajutorul unor principii de bun simț în ceea ce privește întreținerea corpului omenesc.

Dacă vrei o schimbare, fă-o să devină un stil de viață. Și ar fi bine să începi acum.

Sursa foto

2 Comments

Submit a comment