Despre ceea ce oferi și ceea ce primești

Povestea spune că îl chema Fleming și era un fermier scoțian foarte sărac. Într-o zi, în timp ce muncea, a auzit pe cineva strigând după ajutor dintr-o mlaștină din apropierea gospodăriei lui. A lăsat treburile și a alergat spre mlaștină. Acolo a găsit un băiețel care se lupta să scape și pe care fermierul l-a salvat de la o moarte sigură.

Ziua următoare o trăsură de lux a oprit în fața gospodăriei fermierului. Din ea a coborât un nobil elegant care i-a explicat că el e tatăl copilului pe care acesta îl salvase.

“Vreau să te plătesc”, a grăit nobilul. “Ai salvat viața copilului meu”.

“Nu pot să accept bani pentru actul de bună credință pe care l-am făcut”, a replicat fermierul Fleming. În momentul acela, fiul său a apărut în ușa casei.

“Acela e fiul tău?”, a întrebat nobilul.

“Da”, a răspuns mândru fermierul.

“Atunci hai să facem o înțelegere. Lasă-mă să îi ofer fiului tău aceeași educație pe care o va primi și fiul meu. Dacă e ca și tatăl lui, sunt sigur că va ajunge un om de toată isprava.”

Și asta a făcut.

Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune școli ale vremii, a absolvit Școala de Medicină din Londra și a ajuns cunoscut de toată lumea până în prezent ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

Mulți ani mai târziu, fiul nobilului s-a îmbolnăvit de pneumonie.

Ce i-a salvat viața de data asta? Penicilina.

Numele acestuia? Sir Winston Churchill.

Roata se învârte.

Sursă poză

 

1 Comment

Submit a comment