Una scurtă despre mitul “arderii” grăsimilor

Hunger

Industria fitness a cam luat-o razna, cel puțin în țările mai “civilizate” ca noi. Pe site-urile pe care le mai citesc din afară, am observat că sunt din ce în ce mai multe titluri care atrag prin simplul fapt că sunt create inteligent. Țintesc exact nevoia utilizatorului. 

Cu programul nostru de doar 20 de minute arzi grăsimile TOATĂ săptămâna.

Exercițiul care DEMOLEAZĂ grăsimile.

Antrenamentul care favorizează arderea grăsimilor.

Trăim în era tehnologiei și surplusul de prostii pe care le ingerăm zilnic se depune. Mult. Citeam la un moment dat un studiu care arată că de la vârsta de circa 20 de ani începem să punem cam 1kg de grăsime pe an. Acum să ne uităm în jur la majoritatea celor 40+ și la kilogramele pe care le au.

Trebuie să recunosc, până anul trecut mă atrăgeau titlurile care conțineau burn fat și 6-pack. Acum mi-am dat seama că totul pleacă de la câteva principii de pază, restul fiind can-can.

Nu există antrenament care să îți ardă grăsimi toată săptămâna, nu există exercițiu care să te slăbească atât de mult.

“Metabolismul” și modul în care acesta consumă energie ține de prea multe lucruri ca să poată fi modificat în 20 minute.

Dacă totul ar fi așa cum este marketat, am avea cu toții ultra-lean mass și ar scădea cu 70% rata mortalității de origine cardio-vasculară. Prevalența diabetului ar scădea dramatic. Noi nu am mai avea ce să tratăm la medicină.

Totul pleacă de la perseverență și exercițiu fizic zilnic. Punct.

10 flotări, 10 genoflexiuni și 10 minute de mers pe jos astăzi.

Mâine, 11 flotări, 11 genoflexiuni si 10 minute de mers pe jos.

Renunțat la lift.

Renunțat la mașină o zi pe săptămână.

Renunțat la Kinderul ăla bun astăzi.

A fi slab e un stil de viață. Arderea grăsimilor e un stil de viață.

Dietele sunt can-can.

Decizia de a trăi o viață mediocră sau una la înălțime ține de fiecare în parte. Iar a fi slab nu ține numai de estetic, ține de bolile și complicațiile care apar mai târziu în viață din cauza țesutului adipos în exces. Singurul mod de a evolua e să renunți la convingerile pe care le ai și să încerci altceva. Citește. Documentează-te. Aplică.

Un om care încearcă e mult mai câștigat decât “Nostradamusul” care știe dinainte că “nimic” nu va funcționa.

Submit a comment