Directii si rezultate

Sincer, nu știu exact ce să scriu. Nu am scris de foarte mult timp ceva personal. În viață ai nevoie de puțină nebunie ca să te cunoști pe tine și, pus în fața propriului destin, să îl îmblânzești și să îi poți da o direcție. Ajungem acolo unde ne direcționează mintea, însă mintea însăși poate fi canalizată către ceva benefic. Energia și timpul sunt elemente cu care toți suntem înzestrați, dar pe care le irosim constant, fiind conștienți de asta, în defavoarea noastră, în ciuda unui succes iminent.

Eu sunt genul de om care se plictisește foarte repede și are nevoie de lucruri care să îi stârnească interesul rapid. Nu pot să fac un lucru de n ori fără să îl diversific puțin. Îmi pierd repede concentrarea și urăsc să am un program fix. În ultimele câteva luni am lucrat tare să schimb asta și devenit foarte disciplinat de când mă antrenez pentru semimaratonul de pe 19 mai. Am zile în care trebuie să fiu incredibil de odihnit ca să dau randament bun, nu mai pierd atâtea nopți pe nimicuri și am învățat că în viață contează doar rezultatele. Am învățat să mă concentrez și să îmi direcționez energia cu pași mici către ceva mare.

Ce înseamnă potențial?

Toți, de la A la Z, avem potențial. Ăsta e un jeg de replică pe care alții îl folosesc la seminarii și prin cărți ca să scoată bani de pe urma consumatorilor de informație. Degeaba ai potențial dacă nu ai un PLAN concret, cu pași exacți pe care să îi urmezi, dacă nu muncești și transpiri. Degeaba ai un plan dacă nu cauți surse de motivație constantă.  Degeaba le ai pe amândouă dacă nu arzi de pasiune în ceea ce faci. Viața nu te întreabă dacă ai potențial și nu te roagă frumos să te antrenezi și să fii varianta ta îmbunătățită. Viața cere rezultate.

Și nu în ultimul rând, ori de câte ori dai cu pumnul în perete de nervi, ori de câte ori te culci târziu ca să termini de citit ceva sau de învățat, ori de câte ori începi o afacere și pierzi bani, ori de câte ori te doare ceva, fizic, psihic sau spiritual, crești. Natura umană e creată să evolueze prin dureri și provocări. Ăsta e blestemul nostru și partea cea mai frumoasă în viață. La sfârșit nu te întreabă nimeni ce sacrificii ai făcut, câte nopți nedormite ai consumat, câte eforturi ai depus, câte cafele ai băut, câte pagini ai învățat, câte fire de păr ți-au căzut din cap, câte uși ți-au fost închise în față. Nu te întreabă nimeni, doar tu știi. Pentru restul contează doar rezultatele.

Te provoc

Să faci ceva ce nu ai mai făcut până acum și să nu te mai gândești la părerea celorlalți. Asta e cea mai mare problemă în 2013. Stăm în facebook, în măști, copertă, poze de profil false și photoshopate. În imagine. M-am săturat de curvăsăreală.

Ascultă, zâmbește și fă ceea ce ai de făcut.

E plină lumea de deștepți. Nu fii unul dintre ei.

Direcția corectă în viață e ca o linie pe care toți vor încerca să o curbeze și nu vor reuși. E greu, e foarte greu. Ori ții cu dinții de ceea ce îți dorești, ori faci parte din mulțime. Mulțimile sunt făcute pentru a fi conduse. Liderii sunt făcuți pentru a conduce. Fortărețele sunt construite pentru a fi cucerite. Absolut totul în viață e relativ, inconstant și ține de identitate și acțiune. Nu fugii de momentele vieții tale, ai grijă să le trăiești pe toate.

M-am transformat în omul care face ce vrea și nu gândește prea mult la ce gândesc ceilalți. Mi-au crescut colți. În 5 ani vreau să conduc pe route 66 o decapotabilă și să beau un cocktail într-o lagună la tropice. În 5 ani.

Sunt plin de energie.

 

Submit a comment